Д  И  Н  А  М  И  К  А

 

ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОТЕРАПИЯ, ПСИХОЛОГИЧНО И

ПСИХИАТРИЧНО КОНСУЛТИРАНЕ

 

 

Начало
Терапия и консултиране
Проекти
Обучения
Екип
Психичното
на фокус
Обяви
Координати
English
Français

 

 

 

 

 

 


Обучителни семинари “Темата за лекарствата в терапевтичната връзка”


През месец март 2012 г. Център Динамика организира второ издание на обучителният семинар “Темата за лекарствата в терапевтичната връзка”. Той е предназначен за хора, които са в края на обучението си или вече практикуват в областта на помагащите професии, и които искат да разберат какви са взаимодействията между ефектите на лекарствата и вярванията и нагласите към тях. В този семинар ще бъдат дискутирани най-честите ситуации в терапевтичната работа, свързани с медикаменти. Фокусът е върху разпознаването на случаите, в които може да е необходимо медикаментозно лечение, както и върху това как медикаментите повлияват терапевтичния процес. Отправната точка е схващането, че в клиничната работа темата за лекарствата може да събуди различни преживявания (напр. за контрол, провал, подкрепа и др.) както у клиентите, така и у професионалистите. Ще бъде предоставена и базисна информация за действието и ефектите на най-често срещаните психотропни медикаменти (антидепресанти, транквилизатори и антипсихотици).
 

Цели

В резултат на обучението участниците ще:

  1. повишат познанията си за действието и ефектите на основните групи психотропни медикаменти (антидепресанти, транквилизатори, антипсихотици)
  2. овладеят базисни умения за разпознаване на клинични състояния, които налагат медикаментозно лечение
  3. разширят способностите си да изследват ролята на медикаментите в терапевтичния процес.

Анотация

Семинарът ще представи базисна информация за действието и ефектите на най-често срещаните психотропни медикаменти. Ще бъде показано как се срещат и взаимодействат ефектите на лекарствата и вярванията за тях и как се работи с преживяванията, свързани с медикаментите. Обучението е основано на практическа работа и позволява дискутирането на различни ситуации от реалната практика на терапевтите.

Формат

Семинарът ще се проведе в малка група (6-12 души), с предимно интерактивни методи на обучение. Продължителността му е ден и половина.

Участници

Обучението е предназначено за хора, които са в края на обучението си или вече практикуват в областта на помагащите професии.

Дати на провеждане

Семинарът ще се проведе на 17.03.2012 (14.00 – 19.30ч.) и 18.03.2012 (9.30 – 13.00 и 14.00 – 19.30ч) при сформиране на група.

Материали

На участниците ще бъдат предоставeни писмени материали.

Обучителен екип

Галя Петрова, психиатър, психотерапевт, Център Динамика
Веселка Христова, психиатър, психотерапевт, Център Динамика

Такса участие

100 лв.

Информация и записване

За семинарите може да се запишете на телефон 9431102 като оставите своето име, телефон и електронен адрес. При нужда от повече информация може да търсите лично Галя Петрова на тел. 0888542471.

Записването за семинарите става по реда на заявяване. Записалите се е необходимо да внесат таксата участие на място в офиса на Център Динамика (София, ул. Мърфи 22; всеки работен ден от 9 до 12 часа и от 14 до 17 часа) или по банков път (Уникредит Булбанк – BIC UNCRBGSF, IBAN BG57UNCR76301021444813; получател Динамика – АГПСИМП; за семинар Темата за лекарствата в терапевтичната връзка).


Creative Commons License Съдържанието на този сайт се разпространява под условията на Криейтив Комънс лиценз.